MARINA

Jag är handledare i fertilitetsförståelse samt hälso- och livsstilsterapeut. Jag älskar att lära ut och guide kvinnor i deras menscykler. Vilken makt det är att kunna förstå och ta hand om sin kropp. Att förstå och lära sig hantera cykelns skiftningar. Vad betyder egentligen de där flytningarna du har då och då? När är ägglossningen? Hur vet du om du ägglossar? Det är så många frågor som vi sällan har svar på. Men med fertilitetsförståelse öppnas en helt ny värld och jag kan guida dig om du önskar undvika graviditet samt önskar bli gravid.

Jag guidar dig på din hälsoresa och i din cykelhälsa. Hälsa är också min passion, det är inte bara kost och vad vi äter, utan lika mycket vad vi tänker och hur vi tänker.

I mina kurser pratar vi om näring, kost, kosttillskott, örter, mentala övningar, stresshantering m.m. Jag erbjuder även ansikts- och tungdiagnostik på mina kurser för att ge en djupare förståelse vart du behöver balans i kroppen, organen och livet. Stress, leverrening, parasiter, candida, läckande tarm är något jag ofta ser att vi kan arbeta och balansera upp.

Är i övrigt en generellt passionerad människa med många intressen beroende på säsong i naturen och livet.

Jag har sen barnsben plockat örter till hemmaapoteket och haft ett intresse av folkmedicin och holistisk hälsa hela mitt liv. Jag har även studerat socialantropologi på Norges Arktiske Universitet i flera år, och medicinsk antropologi är ett mycket intressant ämne jag älskar att uppdatera mig i.

Under några år var jag medskapare till rawfoodcafet STHLM RAW och skrev även boken RAW FIKA / Fika nyttigt. Även om jag själv oftast inte är någon dessertfantast tyckte jag om att göra desserter på ett annat sätt, med flera rena råvaror som höll en mätt längre än en sockerbulle. Men min devis är alltid att det är bättra att njuta av något du verkligen tycker om än att försöka vara nyttig och inte njuta alls. Som tur är älskar jag att njuta av en härlig raw chokladtårta eller en semle-chiapudding. Inspiration till rawfoodbakverk och annan mat kommer upp i bloggen.

Min egen resa i fertilitetsförståelse
För sådär 25 år sedan minns jag att när jag skulle torka mig efter kiss så var det så slemmigt. Jag hade inte tänkt på det förr. Men de var som att papperet åkte vattenrutschbana. Det var något som såg ut som snigelslem. Ja det var mina referensramar. Nyfiken som person var jag också…så jag googlade. Detta var iofs innan google så jag använde nog altavista (Det var där man sökte innan google!).

Jag fick fram att det kallades flytning, var normalt så länge de inte var grönt eller luktade illa. That’s it. Mer info fanns inte. Jag är en sån person som gärna vill veta mer och undrar varför. Men det tog stopp här – men tanken var född.

Under några år använde jag p-piller och p-ring. Jag visste inte vad det fanns för biverkning riktigt, informationen om det hade jag knappt hört eller inte lyssnat på. Inte så konstigt för jag visste inte ens hur menscykeln eller min fertilitet fungerade eller behövdes. Våra hormoner gör nämligen så mycket mer än ser till att vi kan bli gravida. När du använder p-piller är det som att vara i ett syntetiskt klimakterie, och detta kan också ge diverse biverkningar. P-piller och hormonella preventivmedel ger också näringsbrister. Problem som depression, torra slemhinnor, hjärndimma, mindre sexlust, sköldkörtelproblem, dysfuntionell tarm, inflammation, krympt klitoris (!!)…listan kan bli lång så jag stannar här. Jag fick både det enda och den andra som mystiskt nog försvann ett tag efter jag slutade med p-piller och p-ring.

fertilt sekret

Några år senare på något forum hittade jag svaret på frågan om flytningarna. Det var fertilt sekret, som kommer från livmodertappen. Det var inte alls flytningar jag hade sett. Flytningar är döda celler och bakterier. De har en helt annan konsistens och är en del av vaginans rengöringsprocess.
Det var här på forumet jag lärde mig att jag kan lära mig att observera förändringar i sekret och hur livmodertappen känns, och på det sättet se vilka dagar som är infertila & fertila.

Snabbspolning fram tills idag var min metod jag hittade på själv, med information från det där forumet, inte alls speciellt säkert för att förhindra graviditet. Men jag hade tur och det skedde inga misstag. Det var först när jag hittade justissemetoden och dess kunskap som jag fick en standardiserad metod med hög säkerhet.
Det var också då jag lärde mig att alla de problem som hormonella preventivmedel kan ställa till med. Jag önskar jag hade blivit informerad mycket mer om detta när jag var yngre, och att jag hade en större grundförståelse för kroppen och hur min fertilitet fungerar.

Men nu kommer jag i vart fall kunna inspirerar dig med min kunskap, och jag kommer kunna ge denna kunskap vidare till mitt barn.

Annons
%d bloggare gillar detta: